Waarom is het verstandig om u aan te melden?
U krijg toegang tot uw bestelgeschiedenis, kunt uw account, lidmaatschappen/abonnementen en meer beheren.

Het leidinggevende team

Tom Berquist, CEO

Tom Berquist is de CEO (Chief Executive Officer of hoofddirecteur) van Corel. De heer Berquist trad tot het bedrijf toe als CFO (Chief Financial Officer of financieel hoofddirecteur) in september 2009. Hij is dol op fotograferen en komt altijd gewapend met zijn nieuwste gadget of zijn camera. Iedereen die de heer Berquist kent, weet dat hij beschikt over een enorm natuurlijk en aanstekelijk enthousiasme voor consumententechnologie.

In de rol van CFO heeft de heer Berquist leiding gegeven aan de afdelingen Financiën, IT, Klantondersteuning en Productie van het bedrijf, en cruciale ondersteuning geboden bij de wereldwijde bedrijfsvoering van Corel. Voordat hij in dienst trad bij Corel, was de heer Berquist CFO bij Ingres, een bv in open source-software, gevestigd in Redwood City (Californië). De heer Berquist was tevens directeur Equity Research voor Citigroup, Goldman Sachs en Piper Jaffray, waar zijn portefeuille verschillende van de belangrijkste softwarebedrijven ter wereld omvatte, waaronder Microsoft, Adobe, Intuit, Symantec en Autodesk. Als Senior Manager bij Deloitte Consulting was de heer Berquist verantwoordelijk voor verkoop en beheer van software-implementatieprojecten voor grote ondernemingen, met klanten als de gemeente Chicago, GMAC, Tyco International, US Bancorp en Honeywell.

De heer Berquist heeft een bachelor's degree (doctoraaldiploma) in financiële administratie en is in het bezit van een MBA (Master of Business Administration) van de University of St. Thomas in St. Paul (Minnesota).

Chris DeBiase, CFO

Chris DeBiase is CFO (Chief Financial Officer of financieel hoofddirecteur) bij Corel en is een waardevol onderdeel geworden van het leidinggevende team, met verantwoordelijkheid voor de afdelingen Financiën, M&A (Mergers en Acquisitions) en Human Resources.

De heer DeBiase heeft een BA (doctoraaldiploma) in economie, behaald aan Brown University. Voordat hij in maart 2010 toetrad tot Corel, was hij Vice President bedrijfsontwikkeling bij Ingres Corporation, waar hij een aantal belangrijke functies in M&A, bedrijfsontwikkeling en financiën bekleedde. De heer DeBiase heeft zijn sporen verdiend op Wall Street, waar hij fungeerde als Vice President Equity Research bij zowel Goldman Sachs als Citigroup.

Patrick Nichols, voorzitter van WinZip Computing

Patrick Nichols is directeur van WinZip Computing, onderdeel van Corel, sinds november 2009. De heer Nichols geeft zakelijke en strategische leiding aan WinZip, 's werelds populairste compressieprogramma, en is verantwoordelijk voor de volledige lijn aan producten voor bestandscompressie en beveiliging van WinZip.

Voordat de heer Nichols in dienst trad bij Corel, fungeerde hij als algemeen directeur voor de Trilogy/Versata-bedrijvengroep, waar hij verantwoordelijk was voor nieuwe aankopen en algemene leiding van een aantal Versata-ondernemingen. Hiervoor was de heer Nichols werkzaam als productmanager en technisch adviseur bij Microsoft en werkte hij als onderzoeker voor het ministerie van Defensie en het ministerie van Energie via het Cornell Engineering and Theory Center. De heer Nichols heeft een BS (Bachelor of Science of baccalaureus in de exacte wetenschappen) van Cornell University.

Nick Davies, uitvoerend vicevoorzitter en algemeen directeur voor Graphics en Productivity

Nick Davies is lid van het hoogste leidinggevende team bij Corel sinds hij tot het bedrijf toetrad in 2001. In zijn huidige rol van uitvoerend vicevoorzitter en algemeen directeur van Graphics en Productivity is de heer Davies verantwoordelijk voor de grafische en kantoorproductiviteitstak van het bedrijf. In deze rol ziet hij toe op de bedrijfsstrategie, het productbeheer, vormgeving van de gebruikerservaring, onderzoek en ontwikkeling, kwaliteitscontrole en documentatie en lokalisatie voor alle grafische, illustratie- en zakelijke productiviteitstoepassingen, waaronder CorelDRAW, Painter, Designer, WordPerfect Office en Corel Office.

Met meer dan 15 jaar ervaring in strategische marketing en merkontwikkeling fungeerde de heer Davies eerder als vicevoorzitter EMEA voor Ecademy Ltd., merk- en marketingdirecteur voor Coleman Europe, commercieel directeur Frankrijk voor Virgin Cola en marketingdirecteur voor Puma Sports. De heer Davies heeft een MBA (Master of Business Administration) van de bedrijfsopleiding INSEAD in Frankrijk en een BA (doctoraal, cum laude) in Business Administration van de European Business School in het Verenigd Koninkrijk.

Jussi Arovaara, vicevoorzitter Global Sales

Jussi Arovaara is sinds 2011 lid van het senior leidinggevende team van Corel. Tijdens zijn vroegere carrière bij Corel heeft de heer Arovaara ervaring opgedaan in een groot aantal rollen, waaronder in het senior management bij Sales, Operations en Marketing, evenals regiomanager voor de Noordse landen, directeur bedrijfsontwikkeling en vicevoorzitter voor verkopen in EMEA. In zijn huidige rol van vicevoorzitter van Global Sales is de heer Arovaara verantwoordelijk voor het definiëren van de wereldwijde verkoopstrategie, het welvaren van het wereldwijde channel van het bedrijf en OEM-verkopen voor alle bedrijfseenheden. Hij houdt tevens toezicht op de Field Marketing en Operations in de regio's waarin Corel wereldwijd opereert.

Voordat hij bij Corel kwam, werkte de heer Arovaara in IT-distributie als manager van de bedrijfseenheid voor de Noordse landen, de Baltische regio en Rusland. De heer Arovaara is geboren en getogen in Finland en heeft meer dan twintig jaar ervaring in de technologiesector, met een internationale kijk op zaken vanwege zijn verblijf in Finland, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Hij is tevens lid van de raad van bestuur van F-Secure Corporation en de controlecommissie van het bedrijf. Ook is hij lid van het Institute of Directors. Hij is tijdens zijn tijd bij Corel eveneens lid geweest van de EMEA-commissie van de Business Software Alliance. Als de heer Arovaara niet aan het werk is - en dat komt zelden voor - kunt u hem in zijn zeilboot of op de skihellingen aan het werk zien, waarbij hij zijn GoPro-camera natuurlijk niet vergeet.

Mark Fernandes

Mark Fernandes is lid van het hoogste leidinggevende team van Corel sinds 2012. Hij heeft verschillende functies bekleed bij Corel. Zo is hij verantwoordelijk geweest voor de IT-strategie, Operations, eCommerce, Productontwikkeling en de cloudinfrastructuur- en abonnementsmodellen. Hij heeft ook aan strategieën voor M&A (Mergers en Acquisitions), kostenbeheersing, IT-governance en offshoring gewerkt.

Voordat hij aan de slag ging bij Corel, leidde de heer Fernandes de Application- en Web Development-teams bij WatchFire, een start-up op softwaregebied die is aangekocht door IBM.

De heer Fernandes heeft een BA (doctoraaldiploma) met als hoofdvakken Handel en Sociologie van de Universiteit van Mumbai. Hij heeft ook een postdoctorale studie in Information Technology afgelegd bij het Information Technology Institute in Ottawa, Canada.